Elever fra Grønland og Færøerne

Information til grønlandske og færøske elever og forældre.

Vi er stolte over at kunne trække elever fra Grønland og Færøerne til Vestsjællands Idrætsefterskole. Herunder har vi samlet nogle praktiske informationer.

Flytte kommune – Alle grønlandske og færøske elever flytter kommune til Kalundborg Kommune. Vi hjælper gerne med et besøg i Borgerservice. Når man flytter adresse til en dansk kommune, får man samtidig et dansk CPR-nummer, hvis man ikke har det i forvejen.

Når man har et dansk CPR-nummer, får man et gult sygesikringsbevis, får tilknyttet en læge og kommer med hos skoletandlægen.

Økonomi – Alle grøndlandske og færøske elever får statsstøtte ligesom de øvrige danske elever. Vi kan dog først lave beregningen, når eleven har et dansk CPR-nummer. Derfor kan nogle første få en betalingsopgørelse sidst i august.

Kontaktfamilie – alle elever fra Grønland og Færøerne skal have en kontaktfamilie i Danmark, som skolen kan komme i kontakt med, hvis eleven bliver syg eller lignende. Eleven skal kunne tage hjem hos kontaktfamilien i forlængende weekender og ferier. Det er vores forventning at kontaktfamilien har ansvaret for eleven, når eleven ikke er på skolen.

Kontaktfamilien deltager desuden i skole/hjem-samtaler og andre arrangementer på skolen.

Det vil være en fordel, hvis kontaktfamilen har mulighed for at deltage i intromødet, forud for skolestart. Intromødet ligger midt i marts, det er her vi samler hele holdet for første gang, man møder sin kontaktgruppe og sin kontaktgruppelærer, og der er en række praktiske informationer.

Cykel – det er nødvendigt med en velfungerende cykel på skolen. Alle elever skal derfor medbringe en cykel. Det kan være dyrt at fragte en cykel fra Grønland til Danmark… Vi hjælper gerne, hvis I ønsker at købe en ny eller brugt cykel i Danmark.

Weekender og ferier – i ferier eller weekender hvor skolen er lukket, skal eleverne møde igen søndag aften mellem kl. 19-21.30. Skolen er lukket indtil da, da aftenvagten først møder på skolen kl. 19.

Skolen er lukket i efterårsferien, juleferien og i vinterferien.

Undervsiningen – vi er en boglig idrætsefterskole, og vi ikke har undervisning på forskellige niveauer. Det vil sige, at man i de boglige timer er sammen med sin stamklasse. Vi forventer, at man kan følge undervisningen – selvom vi godt ved, at der kan være sproglige problemer. Derfor er det en forudsætning, at du nogenlunde kan tale og forstå dansk.

De fleste elever fra Grønland og Færøerne der tager på efterskole, tager på efterskole i 10. klasse.

Optagelse – normalt besøger elever skolen inden de bliver optaget. Det giver nogle naturlige udfordringer, hvis man bor på Grønland eller Færøerne… Inden den endelige optagelse vil vi gerne snakke med eleverne i telefon. Her vil vi selvfølgelig ud over at hilse på jer også fortælle om skolen.

Efter samtalen sender vi optagelsespapirer til jer.

En færøsk elev fortæller

Magnus’ fortælling