Hvorfor tage på efterskole?

#hvorforefterskole

Læs fortællingerne fra Frida, Tore, Philip, Mille, Jeppe og Rikke

Tore, som var elev på årgang 16/17, beskriver her hvorfor.

“Som de fleste af mine venner nok ved, har jeg det sidste år tilbragt meget af min tid i 10. klasse på Vestsjællands Idrætsefterskole. På mit skoleår har jeg ændret mig en hel del. Jeg er blevet mere selvstændig, jeg har udviklet mig fagligt og generelt, derudover har jeg oplevet det her unikke fællesskab, som man kun kan opleve, hvis man vælger efterskole.

Jeg valgte skolen fordi det var en idrætsefterskole. Det her er altså en fordel, hvis man er typen der godt kan lide at være aktiv og er villig til at få sved på panden til det linjefag, man nu engang vælger.

Jeg gik selv på fodboldlinjen, som jeg valgte fordi jeg tidligere har spillet fodbold og gerne ville i gang med at spille igen.

Før jeg startede, havde jeg ikke spillet fodbold i et par år, men dette var ikke et problem. Hverken for skolen eller for mig. Vi var så heldige, at alle linjefag kom på linjefagstur til forskellige lande alt efter hvad man havde valgt. Os fodboldelever kom til Tyskland og fik en lille snært af det at være professionel fodboldspiller. Udover vores linjefag havde vi også valgfag, hvor vi havde mulighed for at vælge tre gange i løbet af skoleåret, hvor vi kunne have forskellige fag 2 timer om ugen, hvilket jeg synes var fedt.

Og så var der selvfølgelig også de boglige fag, men eftersom at hovedtemaet på skolen er idræt, har man næsten ikke nogen boglige fag.

Alt i alt har jeg været rigtig glad for at have haft den mulighed at kunne gå på efterskole. Hvis det stod til mig burde alle opleve det, da man ikke kan sammenligne det med noget andet. Fællesskabet vi har fået er helt anderledes end det man får på en normal folkeskole, og man bliver meget tæt med de andre, meget hurtigt.
Der er en masse regler osv. der skal overholdes, men det er en del af det at være efterskoleelev, og det er også med til at gøre en mere voksen og selvstændig.

Efterskole er klart noget jeg vil anbefale, om man så vil på en idrætsefterskole og man gerne vil lave en masse idræt igennem skoleåret, eller om man mere er den musikalske type som har lidt mere rytme end idræt i kroppen, så burde man tage det til overvejelse.”

Tore Ullum, årgang 16/17.