Hvorfor tage på efterskole?

#hvorforefterskole

Læs fortællingerne fra Frida, Tore, Philip, Mille, Jeppe og Rikke

Mille, som var elev på årgang 16/17, beskriver her hvorfor.

“For et år siden startede jeg på Vestsjællands Idrætsefterskole. Det var et spontant valg. Jeg havde egentlig forestillet mig at tage direkte på gymnasium efter 9. klasse. Men i foråret i 8. klasse kunne jeg mærke, at der skulle ske noget nyt. Mine forældre havde hørt rigtig godt om Vestsjællands Idrætsefterskole, og jeg blev nysgerrig. I løbet af to uger havde jeg en plads på VIE. Det viste sig at være det helt rigtige for mig.

VIE er den eneste efterskole med linjefaget Krop, Sind og Sundhed. Et linjefag, som jeg var glad for at have. Allerede i skoleårets start blev vi rystet godt sammen på en linjefagstur, som for os gik til Fuerteventura. Jeg valgte som sagt at tage på efterskole i 9. klasse, hvilket jeg var spændt på, da de fleste efterskoleelever er fra 10. klasse. Men det havde absolut ingen betydning. Alle snakker med alle uden at alder har en betydning og vi boede sammen på kryds og tværs. Den eneste forskel var, at vi 9. klassere havde lidt flere undervisningstimer. Nogle snakker om efterskoleåret som et ”slagger-skoleår”, men for mig gjorde det faktisk, at jeg rykkede mig i fagene. Jeg oplevede, at der både var tid til at være social, nyde efterskolelivet og samtidig koncentrere sig om skolen.

Jeg synes efter de første 2 uger føltes det som om at vi var en stor familie. Lærerne på min efterskole var helt ekstreme gode til at tage imod os. Vi kom fra alle mulige forskellige steder af Sjælland. Få af eleverne kendte hinanden, men ellers var alle fremmede for hinanden. Men det der er totalt fedt ved efterskole, er at alle er vildt ”på” til at lærer hinanden. Derfor gik der som sagt ikke lang tid før, at alle havde det godt med hinanden. Det er svært at beskrive stemningen på en efterskole. Men jeg kan bare sige, at det kun er efterskole, som giver dig den helt specielle og helt fantastiske fællesskabsstemning. Enormt hurtigt føler man, at det er ens hjem. Allerede første gang jeg var hjemme på weekend sagde jeg til min familie at jeg glædede mig til at komme hjem. Jeg endte med at kalde VIE for mit hjem. Men det var også mit hjem i et helt år.”

Mille Grandjean, årgang 16/17.