Hvorfor tage på efterskole?

#hvorforefterskole

Læs fortællingerne fra Frida, Tore, Philip, Mille, Jeppe og Rikke

Jeppe, som var elev på årgang 16/17, beskriver her hvorfor.

“Året er 2016, dagen er den 7 august og jeg var en meget nervøs dreng, der ikke helt vidste hvor han skulle gøre af sig selv.

Jeg havde snart haft tanken om efterskole i hovedet i et års tid, men jeg havde gemt den lidt væk. Nu var dagen så kommet, hvor det var tid til at starte på Vestsjællands Idrætsefterskole. Da jeg satte mig ind i bilen og vi begyndte at trille i mod vinde-Helsinge, gik det langsomt op for mig hvad det var jeg havde sagt ja til, jeg skulle kaste mig selv langt ud af min komfortzone, noget jeg normalt ikke var særlig stor fan af. Min mave var fyldt med sommerfugle, mine håndflader var svedige og jeg var monster nervøs da vores bil trillede ind på parkeringspladsen. Nu var det tid til starten på et helt nyt, og mega spændende kapitel i mit liv. Og det her kapitel skulle vise sig at være et decideret fremragende et af slagsen, sådan et kapitel man bare aldrig ønsker der skal slutte.

Selvfølgelig er nogle uger og dage sjovere end andre, og noget af det der står klarest i min hukommelse er vores sidste dag på skolen.

Måske lyder det lidt trist og melankolsk men det er altså en dag jeg sent vil glemme, En flok unge og følelsesforskrækkede piger og drenge der giver slip på alle de store følelser og bare lader det hele komme ud. Det er vel på en eller anden måde det smukkeste, og symbolet på hvor tæt man kommer på hinanden på et efterskoleår.

Vi startede alene og bange for hvad der skulle ske, og vi sluttede som en enhed der var bange for hvordan vi nogensinde skulle leve livet uden hinandens selvskab. På blot et år havde vi skabt et bånd, der gjorde det muligt for os at støtte og hjælpe hinanden i alle livets aspekter. Livet skal forstås baglæns, og leves forlæns.

Grib din chance for at få samme unikke oplevelse som efterskoleelev. Fællesskab fødes når jeg bliver til os.

Jeppe Schmidt, årgang 16/17