Hvorfor tage på efterskole?

#hvorforefterskole

Læs fortællingerne fra Frida, Tore, Philip, Mille, Jeppe og Rikke

Rikke, som var elev på årgang 16/17, beskriver her hvorfor.

Når jeg tænker tilbage på min 10. klasse og mit efterskoleophold – tænker jeg tilbage på gode, vilde, udfordrende, hårde, sjove og unikke minder og oplevelser.

Jeg er i august måned, startet på gymnasie i København og jeg er rigtig glad for det. Efter min gymnasiestart med masser af nye indtryk og nye mennesker, har mit efterskoleophold i den grad fået en helt anden værdi og betydning for mig.

For hold da op hvor er jeg taknemmelig for de tætte relationer jeg fik knyttet i løbet af året, og har taget med mig hjem. Hvor kan jeg se hvad folk mente med, at man knytter venskaber for livet, og hvor under jeg dog alle andre unge i min alder at få en ligeså fantastisk oplevelse som jeg fik, og være en del af et ligeså unikt fællesskab som jeg var så heldig at være.

Da jeg for omtrent et år siden startede min første dag på efterskolen som ”efterskoleelev”, havde jeg ikke den fjerneste ide om, hvor meget rigere på livet jeg ville vende tilbage godt 10 måneder efter.

Jeg havde fra mange tidligere efterskoleelever hørt, hvor godt efterskole skulle være og hvor tætte venner man fik med i bagagen – så ofte at jeg faktisk begyndte at se det lidt som en ”skrøne”, hvilket jeg tror mange måske helt automatisk kommer til at gøre.

Men én ting jeg har lært er, at intet af det var en skrøne eller ”noget folk bare sagde”. Efterskole ER fantastisk, og jeg har gennem mit år fået mine bedste og tætteste veninder.

Søndag d. 24/09 kan du komme og besøge Vestsjællands Idrætsefterskole til efterskolernes dag. Der kan du få en lille rundtur på skolen af de nuværende elever, snakke med mig og nogle af de andre gamle elever, du kan høre lidt om de forskellige linjefag, se efterskoleværelserne og sidst men ikke mindst kan du komme og snuse lidt til den fantastiske stemning, der er på en efterskole, og danne dig dit helt eget indtryk af stedet.

Rikke Jensen, årgang 16/17