SPRING/PARKOUR
TRAMPOLIN

I uge 37 tager vi på linjefagsrejse til London (2018/19). Vi skal rejse sammen med danselinje, men selvfølgelig træne for os selv. En masse spring og parkour på både træningsanlæg og rundt omkring i London.

FORVENTNINGER
På spring/parkour-linjen forventer vi, at du er indstillet på at yde en målrettet og positiv indsats i timerne. Dine forudsætninger er ikke nødvendigvis på et højt niveau, og der er plads til alle med lyst, vilje og engagement. Vi tager udgangspunkt i din kunnen ved hjælp af niveauopdelt træning og giver den enkelte gymnast redskaber til at videreudvikle sit niveau.

OPVISNINGER
I løbet af foråret er spring/parkour-linjen en del af vores samlede opvisning, hvor resten af elevholdet også deltager. Her vil vi vise, hvad vi har arbejdet med i løbet af året. Vi forventer at lave mellem 10 og 20 opvisninger med elevholdet.  Opvisningerne er spredt ud på store dele af Sjælland.

INDHOLD
Spring/parkour-linjen er en blanding af springgymnastik og parkour med størst vægt på spring-/rytmegymnastikken. Vi vil arbejde med begge stilarter og give gymnasten forudsætninger for at kunne videreføre diverse færdigheder til parkour.

Som aktiv gymnast på spring/parkour kan du forvente følgende:

• Opvarmning, grundtræning, conditionering
  • Tekniktræning med opdeling af de enkelte spring samt sammensætninger
  • Linjefagsdage med plads til fordybelse samt forskellige ”ud af huset”-aktiviteter
  • Uddannelsesforløb i “Springsikker”. Springsikker-uddannelse er et kursusforløb der er lavet i samarbejde mellem DGF og DGI. Kurset består af modtageningsteknikker samt en forståelse for opbygning af de enkelte spring. Læs evt. mere på http://www.springsikker.dk

TRAMPOLIN – FRA SKOLEÅRET 18/19
Hvis man vælger linjefaget spring/parkour og har en særlig interesse i trampolinspring, har du mulighed for at få 4 ekstra lektioners undervisning i trampolin. Timerne vil være fordelt  med  2 ugentlige lektioner i linjefagstimerne spring/parkour og 2 ugentlige lektioner i valgfag. Valgfagsmodulet er dog kun for elever i 10. klasse.

For at blive optaget på trampolindelen skal man kunne lave de grundlæggende spring i trampolinen. Det er benspring, skruer sidde-, ryg- og mavespring samt forlæns og baglæns salto.

Underviser i trampolin er koordinerende landstræner Anette Dalsten.

TRÆNERKVALIFIKATIONER
Jens Sørensen og Martin Hornbøll underviser begge i spring/parkour.
De har deres baggrund i DGI og DGF, hvor de bl.a. har undervist juniorlandsdelshold samt aspirant- og rep.hold. De er desuden undervisere på kursus 1 og 2 samt vejledere gennem DGI. De har begge deltaget på forskellige hold, heriblandt: HSG konkurrencehold, Københavns rep.hold, Vendsyssel rep.hold, Sorø rep.hold, PI gymnastik, Gymnastikhøjskolen i Ollerup samt diverse foreningshold.

Anette Dalsten underviser i trampolin. Anette har en lang baggrund som træner i HTT, som international dommer og landstræner.

BLIV ELEV OG SPRINGGYMNAST
Start med det samme og bliv ekspert i parkour og spring. Vi giver dig alle de værktøjer du skal bruge, du skal bare have viljen og lysten til at deltage aktivt. Tilmeld dig allerede nu.

Følg hverdagen på VIE

Træningsprogram