SPRING/PARKOUR
SPRING/TRAMPOLIN

I uge 37 tager vi på linjefagsrejse til London (2018/19). Vi skal rejse sammen med danselinje, men selvfølgelig træne for os selv. En masse spring og parkour på både træningsanlæg og rundt omkring i London.

Kom forbi til Efterskolernes Dag den 30. sep. fra kl. 12-17 og hør meget mere om linjefaget. Læs mere om dagen her.

PARKOUR ELLER TRAMPOLIN?
Du har linjefaget 6 lektioner om ugen. Alle på linjen har 4 lektioner med springgymnastik. Derudover kan du vælge en mellem enten at have 2 lektioner parkour eller 2 lektioner stortrampolin. Hvis du går i 10. klasse, kan du faktisk få 4 lektioner med trampolin. Bemærk, at der er optagelseskrav hvis du skal have trampolin som en del af linjefaget:

For at blive optaget på trampolindelen skal man kunne lave de grundlæggende spring i trampolinen. Det er benspring, skruer sidde-, ryg- og mavespring samt forlæns og baglæns salto.

Er du allerede nu elitespringer på stortrampolinen, vil du kunne holde dit niveau i trampolinen mens du er på efterskole.

Når du søger skolen, vælger du om du skal på spring/parkour eller spring/trampolin.

FORVENTNINGER
På spring/parkour/trampolin-linjen forventer vi, at du er indstillet på at yde en målrettet og positiv indsats i timerne. Dine forudsætninger er ikke nødvendigvis på et højt niveau, og der er plads til alle med lyst, vilje og engagement. Vi tager udgangspunkt i din kunnen ved hjælp af niveauopdelt træning og giver den enkelte gymnast redskaber til at videreudvikle sit niveau.

OPVISNINGER
I løbet af foråret er linjen en del af vores samlet opvisning, hvor resten af elevholdet også deltager. Her vil vi vise, hvad vi har arbejdet med i løbet af året. Vi forventer at lave mellem 15 og 20 opvisninger med elevholdet.  Opvisningerne er spredt ud på store dele af Sjælland.

INDHOLD
Springlinjen er en blanding af springgymnastik og parkour/trampolin med størst vægt på spring-/rytmegymnastikken. Vi vil arbejde med begge stilarter og give gymnasten forudsætninger for at kunne videreføre diverse færdigheder til parkour/tramplolin.

Som aktiv gymnast på spring/parkour/trampolin kan du forvente følgende:

• Opvarmning, grundtræning, conditionering
  • Tekniktræning med opdeling af de enkelte spring samt sammensætninger
  • Linjefagsdage med plads til fordybelse samt forskellige ”ud af huset”-aktiviteter

TRAMPOLIN
Hvis man vælger linjefaget spring/parkour og har en særlig interesse i trampolinspring, har du mulighed for at få 4 ekstra lektioners undervisning i trampolin. Timerne vil være fordelt  med  2 ugentlige lektioner i linjefagstimerne spring/parkour og 2 ugentlige lektioner i valgfag. Valgfagsmodulet er dog kun for elever i 10. klasse.

Underviser i trampolin er koordinerende landstræner Anette Dalsten.

TRÆNERKVALIFIKATIONER
Jens Sørensen og Martin Hornbøll underviser begge i spring/parkour.
De har deres baggrund i DGI og DGF, hvor de bl.a. har undervist juniorlandsdelshold samt aspirant- og rep.hold. De er desuden undervisere på kursus 1 og 2 samt vejledere gennem DGI. De har begge deltaget på forskellige hold, heriblandt: HSG konkurrencehold, Københavns rep.hold, Vendsyssel rep.hold, Sorø rep.hold, PI gymnastik, Gymnastikhøjskolen i Ollerup samt diverse foreningshold.

Anette Dalsten underviser i trampolin. Anette har en lang baggrund som træner i HTT, som international dommer og landstræner.

BLIV ELEV OG SPRINGGYMNAST
Start med det samme og bliv ekspert i spring og parkour/trampolin. Vi giver dig alle de værktøjer du skal bruge, du skal bare have viljen og lysten til at deltage aktivt. Tilmeld dig allerede nu.

Følg hverdagen på VIE

Træningsprogram