Tegnebræt 1

Spring & trampolin

Du har linjefaget Spring i 6 lektioner om ugen

Linjefagsrejse

I uge 37 tager vi på linjefagsrejse. Vi skal rejse sammen med danselinje, men selvfølgelig træne for os selv. En masse spring og parkour på både træningsanlæg og parkourparker.

Indhold

Springlinjen er en blanding af springgymnastik og parkour med størst vægt på spring-/rytmegymnastikken. Vi vil arbejde med begge stilarter og give gymnasten forudsætninger for at kunne arbejde videre med forskellige færdigheder.

Som aktiv gymnast på spring kan du forvente følgende:

• Opvarmning, grundtræning, conditionering
  • Tekniktræning med opdeling af de enkelte spring samt sammensætninger
  • Linjefagsdage med plads til fordybelse samt forskellige ”ud af huset”-aktiviteter

Forventninger

På springlinjen forventer vi, at du er indstillet på at yde en målrettet og positiv indsats i timerne. Dine forudsætninger er ikke nødvendigvis på et højt niveau (særlige krav til trampolin), og der er plads til alle med lyst, vilje og engagement. Vi tager udgangspunkt i din kunnen ved hjælp af niveauopdelt træning og giver den enkelte gymnast redskaber til at videreudvikle sit niveau.

Trampolin som tilvalg

Du har linjefaget Spring i 6 lektioner om ugen. Hvis du vælger Spring/trampolin, vil du have 4 lektioner med spring, og 2 lektioner stortrampolin. Hvis du går i 10. klasse, kan du faktisk få 2 ekstra lektioner med trampolin i valgfagsblokken – dvs. 4 lektioner med spring og 4 lektioner med trampolin. Bemærk, at der er optagelseskrav hvis du skal have trampolin som en del af linjefaget:

For at blive optaget på trampolindelen skal man kunne lave de grundlæggende spring i trampolinen. Det er benspring, skruer sidde-, ryg- og mavespring samt forlæns og baglæns salto.

Er du allerede nu elitespringer på stortrampolinen, vil du kunne holde dit niveau i trampolinen mens du er på efterskole.

Når du søger skolen, vælger du om du skal på spring eller spring/trampolin.

Opvisninger

I løbet af foråret er linjen en del af vores samlet opvisning, hvor resten af elevholdet også deltager. Her vil vi vise, hvad vi har arbejdet med i løbet af året. Vi forventer at lave mellem 15 og 20 opvisninger med elevholdet.  Opvisningerne er spredt ud på store dele af Sjælland.

Trænerkvalifikationer

Jens Sørensen

Jens har baggrund i DGI og DGF, hvor han bl.a. har undervist juniorlandsdelshold samt aspirant- og rep.hold. Han undervist på DGI's gymnastikuddannelser og deltaget på forskellige hold, heriblandt: HSG konkurrencehold, Københavns rep.hold, Vendsyssel rep.hold, Sorø rep.hold, PI gymnastik, Gymnastikhøjskolen i Ollerup samt diverse foreningshold.

Martin Hornbøll

Martin har baggrund i DGI og DGF, hvor han bl.a. har undervist juniorer samt aspirant- og repræsentationshold. Han er desuden Instruktør på hjælpeinstruktørkurser for kommende instruktører gennem DGI. Martin har selv været aktiv gymnast på forskellige gymnastikhold – heriblandt Hulby/Slagelse konkurrencehold, Københavns repræsentationshold, Sorø repræsentationshold, PI gymnastik og diverse foreningshold.

Anette Dalsten

Underviser i trampolin. Anette har en lang baggrund som træner i HTT, som international dommer og landstræner.

Følg vores fantastiske efterskoleliv

@efterskole.nu

play_icon

Bliv elev og springgymnast

Start med det samme og bliv ekspert i spring, parkour og trampolin. Vi giver dig alle de værktøjer du skal bruge, du skal bare have viljen og lysten til at deltage aktivt.