OM SKOLEN

Vestsjællands Idrætsefterskole er en grundtvig-koldsk efterskole med 116 elever i 9. og 10. klasse. Vi har fokus på gymnastik, idræt, fællesskab og sund livsstil.

Frem til august 2012 har skolen heddet Vinde Helsinge Efterskole. I august 2012 skiftede vi navn og profil til Vestsjællands Idrætsefterskole, hvilket betød, at linjefag og idræt er kommet mere i fokus.

Skolen er fra 1867, og der har været efterskole siden 1890 – så selvom vi har skiftet navn og profil, bygger vi selvfølgelig videre på alle vores erfaringer og traditioner.

Vi bor i flotte bygninger – vi har bl.a. en stor idrætshal fra 2009 med springcenter, 14 nye elevværelser og 6 klasseværelser med interaktive tavler. Senest har vi i foråret 2015 indviet vores nye store udendørs parkourbane. Vi bor på landet tæt ved Gørlev mellem Kalundborg og Slagelse – kun 5 km fra Storebælt.

Vi vægter den boglige og den praktisk/musikske undervisning lige højt – begge dele er med til at skabe “hele mennesker”.

Vestsjællands Idrætsefterskole er en del af den selvejende institution Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole. Skolen består af både en efterskole og en friskole. De to skoler har fælles morgensang en gang om ugen og enkelte fælles emnedage i løbet af året, men er ellers to selvstændige skoler.

Følg hverdagen på VIE